Peminat Perpustakaan

Saturday, April 10, 2010

Seronok melihat ramainya pengunjung hari ini

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua.

Bertemu lagi kita di ruangan blog Perpustakaan Dar Nur al-Zahra' ini. Setelah agak lama blog ini tidak dikemaskini kerana admin tidak kesempatan waktu, hari ini dengan izin Allah kita bertemu lagi. Alhamdulillah.

Baru beberapa hari lepas kami bersembang tentang pengunjung yang tidak begitu ramai berbanding biasa. Kata salah seorang dari kami, mungkin kerana sekarang ni bukan musim pelajar-pelajar menyiapkan tugasan.

Ini gambar lama tapi hari ini pun lebih kurang begini.

Nampaknya hanya beberapa hari saja tugas kami ringan sedikit kerana hari ini mereka datang berduyun-duyun. Bahagian rak Adab Nusus dan Balaghah menjadi tumpuan. Pelajar STAM sudah datang mencari bahan untuk tugasan mereka. Beginilah setiap tahun. Itulah yang menyebabkan kami menyediakan rak khusus untuk Adab Nusus dan Balaghah. 


Selain itu pengunjung menjadi ramai kerana hari ini hari cuti hujung minggu di seluruh Kelantan. Orang awam yang sukakan buku akan berkunjung ke sini. Alhamdulillah... itulah yang sangat kami suka dan alu-alukan.

Sebahagian pengunjung tetap telah pun menjadi kawan di perpustakaan ini. Satu perkara yang menggembirakan pihak kami. Semoga perkenalan mereka yang bermula di sofa Ruang Keluarga semasa menatap akhbar dan membaca buku akan berkekalan sampai bila-bila.

Dengan itu, kami doakan perpustakaan ini terus makmur dengan pengunjung yang cintakan ilmu pengetahuan setiap hari dan selam-lamanya.

No comments:

Post a Comment

Terima kasih atas sokongan anda kepada Dar Nur al-Zahra'. Jemput singgah lagi.