Peminat Perpustakaan

Wednesday, September 30, 2009

Terkejut Besar

Assalamualaikum dan salam Syawal kepada semua yang berkunjung ke sini.

Alhamdulillah syukur ke hadrat Ilahi kerana selepas bercuti seminggu sempena Hari Raya Aidil Fitri tempohari, kami telah kembali semula menyambung tugas memikul amanah di Zahra' ini.


Pecah berderai

Operasi perpustakaan pun kembali berjalan seperti biasa dan pengunjung pun dari hari pertama dibuka semula hingga ke hari ini semakin ramai. Mungkin juga kerana musim peperiksaan semakin hampir maka ramai golongan pelajar yang singgah untuk mengulangkaji.

Kelihatannya tiada perkara yang lain dari yang lain berlaku di sini hinggalah petang semalam.

Sudah takdir Allah, peristiwa yang tidak sesiapa sangka akan berlaku telah terjadi dan ianya agak membimbangkan kami semua.


Kalau dilihat betul-betul baru nampak yang mana tiada.
kaca menimpa kasut-kasut pengunjung.

Lebih kurang jam empat petang semalam, salah satu daun pintu kaca telah jatuh dan pecah berderai. Tidak boleh diselamatkan lagi.

Penyebabnya, ada beberapa kemungkinan tapi biarlah apa pun sebabnya yang pasti daun pintu itu perlu diganti dengan yang baru.

Bukan mudah ataupun cepat untuk menggantikan sekeping daun pintu yang diperbuat dari kaca khas. Terpaksa ditempah dari Kuala Lumpur.


Saling membantu membersihkan kaca yang pecah.

Penyelesaian sementara ialah kami akan menutup bahagian kiri pintu utama dengan plywood sehinggalah pintu yang baharu siap pada minggu hadapan.

Apa yang lebih penting ialah tiada sebarang kemalangan besar ke atas sesiapa pun berlaku. Syukur.

Allahu'alam.

No comments:

Post a Comment

Terima kasih atas sokongan anda kepada Dar Nur al-Zahra'. Jemput singgah lagi.