Peminat Perpustakaan

Wednesday, October 7, 2009

Lawatan oleh Tadika Islam Progresif

Assalamualaikum wbt.

Setelah agak lama blog ini tidak dikemaskini, hari ini saya kemaskinikan dengan sedikit laporan bergambar mengenai lawatan yang kami terima pagi tadi.

Zahra' memang sudah biasa menerima lawatan khas dari pelbagai institusi pendidikan termasuklah dari beberapa buah taman didikan kanak-kanak (Tadika). Pagi tadi murid-murid dari Tadika Islam Progresif telah berkunjung ke perpustakaan kami bersama guru mereka.

Lawatan mereka kami sambut dengan senang hati dan saya sebagai tuan rumah telah memberi sedikit taklimat penggunaan perpustakaan kepada anak-anak tersebut. Kemudiannya mereka dibawa melawat ke beberapa bahagian utama di dalam Zahra' dan diakhiri dengan satu sesi bercerita bersama saya.

Alhamdulillah kelihatannya anak-anak tersebut amat gembira berkunjung ke Zahra' kerana inilah kali pertama mereka mengenali perpustakaan. Kami doakan agar anak-anak tersebut terus membesar sebagai seorang anak yang gemar ke perpustakaan atau mana-mana pusat ilmu yang ada.

Oleh kerana kami semua ada tugasan masing-masing kami terlupa untuk merakam kenangan semasa lawatan dan sesi bercerita hinggalah rombongan ini mahu pulang. Oleh kerana itu, hanya gambar-gambar semasa mereka bersiap untuk bertolak pulang sahaja yang berjaya dirakam sebagai kenangan.

Sebagai saguhati, Pn. Adila telah menyediakan bungkusan minuman dan makanan ringan untuk mengalas perut anak-anak yang keletihan selepas melawat Zahra'.

Beginilah keadaan mereka di hadapan pintu utama perpustakaan sebelum bertolak pulang.

Kami ingin mengucapkan berbanyak terima kasih kepada pihak Tadika Islam Progresif atas usaha murni memperkenalkan perpustakaan kami kepada pelajar mereka. Insyaallah anak-anak tersebut akan bertambah nahu mereka dengan satu perkataan baru yang sangat bermakna iaitu PERPUSTAKAAN.

Semoga mereka sudi datang lagi selepas ini. Terima kasih.

No comments:

Post a Comment

Terima kasih atas sokongan anda kepada Dar Nur al-Zahra'. Jemput singgah lagi.