Peminat Perpustakaan

Monday, December 1, 2008

Hulurkan Al-Fatihah

Mereka ialah rakan kami dari Perpustakaan Awam Negeri Kelantan. Hulurkan Al-Fatihah untuk ruh keempat-empat yang telah pergi meninggalkan kita ini. Semoga Allah mencucuri rahmat ke atas mereka semua.KUALA KRAI – Empat terbunuh apabila sebuah kenderaan pelbagai guna jenis Toyota Unser yang dipandu oleh salah seorang dari rakan mereka, Wan Mustafa Wan Mohamad, 56, merempuh sebuah bas ekspres yang dalam perjalanan dari arah Kota Bharu ke Kuala Lumpur dekat sini petang semalam.

Ketua Polis Daerah Kuala Krai, Superintendan Abdul Rahman Jaafar berkata, kejadian berlaku di Kilometer 107 Jalan Kota Bharu-Gua Musang antara jam 3.30-3.40 petang.

“Pemandu kenderaan tersebut yang dalam perjalanan dari Kuala Lumpur ke Kota Bharu dipercayai cuba memotong sebuah kenderaan di hadapannya, namun gagal berbuat demikian lalu merempuh sebuah bas ekspres dari arah bertentangan.

“Kesemua mangsa, seorang lelaki dan tiga wanita yang berada di dalam kenderaan pelbagai guna tersebut meninggal dunia di tempat kejadian akibat kecederaan parah.

“Mayat mangsa dibawa ke Hospital Kuala Krai untuk bedah siasat sebelum dituntut oleh ahli keluarga masing- masing,” katanya kepada Sinar Harian semalam.

Beliau berkata, dua mangsa di bahagian hadapan ialah Wan Mustafa Wan Muhamad dan Nik Farah Suhanniz Nik Bahari Shah, 33, manakala penumpang bahagian belakang dikenali sebagai Munirah Muhamad, 44, dan Anidah Muhamad, 45.

Dua mangsa di bahagian hadapan telah tersepit dan terpaksa dikeluarkan oleh anggota bomba yang tiba sejurus menerima panggilan mengenai kejadian.

Sehubungan itu, Abdul Rahman berkata, kes tersebut disiasat di bawah Seksyen 41(1) Akta Pengangkutan Jalan 1987.

Sinar Harian difahamkan, Wan Mustafa beralamat di Kampung Belukar, Kota Bharu dan Nik Farah Suhanniz berasal dari Taman Sri Bahari, Kota Bharu. Munirah pula berasal dari Jalan Dato Lundang, Kota Bharu, dan rakannya Anidah berasal dari Padang Embun, Pasir Mas.

Sementara itu, kesemua 34 penumpang bas tersebut yang dipandu oleh Zulkifli Muhamad, 38, dari Kota Bharu ke Kuala Lumpur, tidak mengalami apa-apa kecederaan.

No comments:

Post a Comment

Terima kasih atas sokongan anda kepada Dar Nur al-Zahra'. Jemput singgah lagi.